İstanbul Sancaktepe’de bir özel okulda, birinci sınıf öğrencilerine sahte öğretmen tarafından eğitim verildiği iddiası, velileri harekete geçirdi. Anne Elçin Ünlü, kızının okuma-yazma öğrenememesi üzerine sınıf öğretmenini araştırmaya başladı. Ünlü, öğretmenin çocuk gelişimi bölümü mezunu olduğunu ve yalnızca anaokullarında yardımcı eğitmen olarak görev yapabileceğini öğrenince büyük bir şok yaşadı. Kızını okuldan alan anne, öğretmen ve özel okul hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Okul Önünde Korkunç Kaza! Bisikletiyle Yoldan Geçen Öğrenci Cipin Altında Kaldı Okul Önünde Korkunç Kaza! Bisikletiyle Yoldan Geçen Öğrenci Cipin Altında Kaldı

Ünlü, kızının eğitim hayatında geride kaldığını ve psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını belirterek, "Defterlerini incelediğimde müfredata uygun ders işlenmediğini fark ettim. Kızıma kendim okuma-yazma öğretmek zorunda kaldım" dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduğunu söyleyen Ünlü, yetkililerin öğretmenin sadece uzman öğretici olduğunu ve öğretmenlik yapamayacağını doğruladıklarını belirtti. Ünlü, söz konusu öğretmenin ders vermeye devam etmesi ve karne düzenlemesinin ardından okulu terk ettiklerini ifade etti.

Ünlü’nün yanı sıra iki aile daha benzer şikayetlerle okul ve öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Özel okulun, dava açmamaları için ailelere burs teklif ettiği iddia edilirken, sahte öğretmenin görevinden ayrıldığı ve bir anaokulunda çalışmaya başladığı öğrenildi. Okul yetkilileri ise olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.