Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de düzenlenen partisinin il teşkilatı toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına sert tepki gösteren Erdoğan, Karabağ ve Libya'daki askeri müdahaleleri örnek göstererek, benzer adımları İsrail'e karşı da atabileceklerini vurguladı.

Türkiye'nin Uçak Talebi Almanya Tarafından Engellendi mi? Eurofighter CEO'su Açıkladı Türkiye'nin Uçak Talebi Almanya Tarafından Engellendi mi? Eurofighter CEO'su Açıkladı

Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları atalım. Biz çok güçlü olmalıyız ki, bu İsrail Filistin'e bunu yapamasın. Çıktı bir tanesi parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı diyor. Kim bu? Yeniden Refah'ın bir tane adamı. Mahmud Abbas'ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor. Mahmud Abbas bize olumlu cevap veremedi. Bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz. Parlamentomuzu hak yolda olan herkese açarız. Bunu göremeyecek kadar gözleri var görmüyorlar."

Savunma Sanayiinde Güçlenme Vurgusu

Savunma sanayiinde gelinen noktaya dikkat çeken Erdoğan, ithalat ve ihracat rakamlarının önemine değindi ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, daha da güçlü olmaları gerektiğini söyledi. "Biz çok güçlü olmalıyız ki, bu İsrail Filistin'e bunu yapamasın," dedi.

Rize'deki Hizmetlerin Artırılması Gerekiyor

Rize'deki hizmetlere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyelerin daha etkin çalışması gerektiğini vurguladı. Doğal gaz sıkıntılarıyla ilgili çözümler üretileceğini belirterek, "Belediyelerimiz olduğundan farklı çalışma ortaya koymaları lazım. Rize'de yaşayan kardeşlerimin belediyesinden şikayetçi olmaması lazım. Bazı doğal gaz şikayetleri vardı. Bu doğal gaz şikayetleri de Bakanımız da yanımızdaydı. Onlar da notlarını aldılar. Oraları takip ediyorlar. En kısa zamanda doğal gaz sıkıntılarını gidereceğiz. Belediyelerimiz kendi üstlerine düşen görevleri yerine getirmek suretiyle Rize'de bulunmamız gereken yere bir an önce ulaşalım," ifadelerini kullandı.