Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde yaşanan kılıçlı yemin olayına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Bu kılıçları kime çekiyorsun?" diyerek tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı, konunun Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili birimlerle görüşüldüğünü ve olayın sorumlularının ordudan temizleneceğini belirtti.

16 Kişinin Mal Varlıkları Donduruldu 16 Kişinin Mal Varlıkları Donduruldu

Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, "Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, ordumuz içinde bu tür kişilerin bulunmasına müsaade etmeyiz. Süratle temizlenmeleri için adımlar atılıyor." dedi.

Ne Olmuştu?

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde yaşanan kılıçlı yemin görüntüleri, sosyal medyada büyük tartışmalara yol açmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili incelemelerin başlatıldığını açıklamış ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin disiplinine aykırı hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyeceğini bildirmişti.

Erdoğan: "İmam Hatip Ruhunu Son Nefesime Kadar Taşıyacağım"

Erdoğan, İmam Hatip davasının çilesini çeken isimsiz kahramanlara da değinerek, “Yaptığım en büyük eser, imam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmak olmuştur. Bu ülkede her okul değerlidir, ancak imam hatipler direnişin ve dirilişin sembolüdür." dedi.