CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin tüzük kurultayında Kasım 2025'te erken genel seçim yapılması çağrısında bulundu. Özel, "Bu milletin 5 yıl daha dayanacak gücü yok, bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. Millet CHP'nin iktidarını beklemekte," diyerek erken seçim ihtiyacına vurgu yaptı. Özel, erken seçim çağrısını destekleyenlerin arttığını ve erken seçim beklentisinin anketlerde yüzde 50'yi geçtiğini ifade etti.

Kocaeli'de kafede çıkan silahlı kavgada 2 kardeş öldü Kocaeli'de kafede çıkan silahlı kavgada 2 kardeş öldü

Özel, Türkiye'nin mevcut yönetimle daha fazla ilerleyemeyeceğini savunarak, "İktidarın inat edip 2,5 yıl daha durması durumunda, tekrar aday olamayacağını" belirtti ve Kasım 2025'in kritik bir tarih olduğunu vurguladı. Özel, bu tarihte erken seçim yapılması konusunda AK Parti'ye de çağrı yaparak, "Karar alın, ya bugünden ya da 8 ay sonra Kasım 2025'te bizimle seçime çıkın," dedi.

Özel, konuşmasında ekonomik sıkıntılardan bahsederek emekli, asgari ücretli, çiftçi, esnaf, işsiz gençlerin erken seçim talebinin doğal olduğunu ve bu talepleri ciddiye aldıklarını belirtti.