AK Parti'nin birkaç gün önce düzenlenen MYK toplantısına başıboş sokak köpekleri gündemde yer aldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanların yönelik güncel rakamları açıkladı. AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler ise yürütülen çalışmanın hangi aşamada olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'uyutma' olayına temkinli yaklaşması üzerine Güler'in, 5199 sayılı kanunda bunun zaten olduğunu sadece kamu güvenliği açısından kapsamın genişletileceğine dikkat çekti. 

"BU İŞİ BİR AN ÖNCE NETİCELENDİRİN"
Bu açıklamanın ardından Erdoğan'ın "Bu işi bir an önce neticelendirin. Çalışma metnini de bir an önce bitirip, bana sunun" ifadelerini kullandığı belirtildi. Toplantıda yerel yönetimlerin bu konudaki katkısı ile barınakların niteliğinin ve kalitesinin yükseltilmesi de ana başlıklar arasında yerini aldı. Başıboş köpeklerin yalnızca barınaklara yerleştirerek sorunun çözülemeyeceği, barınaklardaki imkan ve şartlarında geliştirilmesinin önemi de vurgulandı. Ayrıca teklifin Meclis kapanmadan Meclis Başkanlığına sunulacağı değerlendiriliyor.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor


BAŞKAN YALÇIN'DAN KİTAP ŞEKLİNDE RAPOR

Toplantıda İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın da bir sunum yaptı. Yalçın'ın oluşturduğu raporu yedi kitap şeklinde hazırladığı önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuyla palaşılacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda kitaplar ile karşılaştığında "Bunlar da ne?" diyerek gülümsediği Yalçın'ın da kitapları anlatmaya başladığı açıklandı. Erdoğan sunumun ardından çalışmaları kamuoyuna paylaşılmasını talep ederek, teşkilata da bu konuda eğitim verilmesi gerektiğine dikkat çekti.


"SİYASET BELGESİNİ OLUŞTURALIM"

Diğer taraftan Erdoğan "AK Parti'nin insan hakları konusunda attığı adımları tek tek anlatalım. Siyaset belgesini oluşturalım" talimatını söyledi. İnsan Hakları Başkanlığı'nın çalışmalar için harekete geçerek; AK Parti'nin demokrasiye bakışı, milli iradeye bakışı, darbelere karşı tutumunun yer alacağı siyaset belgesini hazırlamaya başladığı iddia edildi. Sonbahar aylarında açıklanacak belge için siyaset bilimciler, sosyologlar, hukukçular, siyasetçiler ve STK'lar ile bir araya gelinecek.