Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin mezuniyet töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlerin Eylül 2024 Dönemi Mesleki Çalışma Programı Detayları Açıklandı Öğretmenlerin Eylül 2024 Dönemi Mesleki Çalışma Programı Detayları Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatanın dört bir yanında ve denizlerde görev yapan güvenlik güçlerine sevgilerini iletti, öğrencilerle ailelerinin heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Mezun olan 868 subaya ve 3 bin 249 astsubaya başarılar diledi, ayrıca dost ve müttefik ülkelerden gelen 75 öğrencinin eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine döndüğünü ifade etti.

Erdoğan, güvenlik alanındaki başarıların Türkiye'nin cesur ve vicdanlı duruşunun temelini oluşturduğunu vurguladı ve terörle mücadelede kesin geri adım atılmayacağını belirtti. Hukuk kurallarına uyum sağlayanlarla sorun yaşanmayacağını, ancak hukukun dışına çıkanlarla taviz verilmeyeceğini ifade etti. 

Vatandaşların huzurunu tehdit eden suç gruplarına karşı mücadele edileceğini, cezaların caydırıcı olması gerektiğini ve devletin vatandaşın yanında olmasının önemini vurguladı. Güvenlik güçlerinin, terör tehditlerini ortadan kaldırarak vatandaşların güvenliğini sağlaması gerektiğini ve bu süreçte büyük sorumluluklar üstlenmeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, mezunların, milletin güven kaynağı olacaklarını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesini devam ettireceklerini belirtti.