Vakıfbank'tan eşi benzeri görülmemiş kampanya...  iPhone 15, Apple Watch ve AirPods Vakıfbank'tan eşi benzeri görülmemiş kampanya... iPhone 15, Apple Watch ve AirPods

Konuk olduğu programda vergi reformu üzerine çalıştıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mevcut yapının tartışılması gerektiğine inandığını belirtti.

Sosyal adaletin sağlanabilmesi için önümüzdeki günlerde oransal olarak doğrudan vergilerin payının artmasının gerektiğini söyleyen Yılmaz, gelir durumuna göre vergilerin alınabileceğini vurguladı.

''GELİR DÜZEYİNE GÖRE VERGİ ALINMALI''

" Türkiye'de herkes vergi reformu yapılmalı diyor. Kabaca bir uzlaşı var. Sadeleştirmekten bahsediyor insanlarımız. Doğrudan vergi dolaylı vergi meselesi var. Mevcut yapıyı tartışmamız gerektiğine inanıyorum. Dolaylı vergilerin payı çok yüksek. Doğrudan vergiler nispeten düşük. Dolayısyla önümüzdeki günlerde oransal olarak doğrudan vergilerin payının artmasının gerektiğine sosyal adalet açısından artması gerektiğine inanıyorum. Gelir düzeyi ne olursa olsun herkesten aynı vergiyi almak değil, düşük gelirli kesimlere daha az sorumluluk yüklenmesi anlamına geliyor. Dolaylı vergide bu ayrımı yapamıyorsunuz. Orada sosyal adaleti şöyle gözetiyoruz, dar gelirlilerin fazla kullandığı kalemleri yükseltmeyi düşünmüyoruz.''

"EMEKLİLER İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR"

Emekliler için de önemli açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, çalışmaların sürdüğünü kaydetti:

''Emekliler için ne yapabiliriz diye alternatiflere bakılıyor. 16 milyon emekli var. En küçük bir şeyin büyük etkiler oluştuğu bir alan. Çok dikkatli konuşmak gerekiyor. Maliyetleri iyi planlamak gerekiyor. Biz şartlarımızı sonuna kadar zorlayarak emeklimizin, çalışanlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz."