Güncel

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz: "Zam yapmasak Cumhurbaşkanının maaşı genel müdür maaşının da altına düşecekti."

Cumhurbaşkanı'nın maaşına ek bütçe kapsamında yapılacak zam ile ilgili açıklama geldi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı tarafından TBMM Başkanlığına sunulan ek bütçede Cumhurbaşkanı'nın maaşına yüzde 39'luk zam yapılması öngörülüyor.

Bu durum muhalefet tarafından tepkiyle karşınalırken Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz konu ile ilgili bir açıklamaya yaptı. Cevdet Yılmaz, zam yapıladığı takdirde Cumhurbaşkanının maaşının genel müdür maaşının altına düşeceğini belirterek: “Şu anda Cumhurbaşkanımızın maaşı, milletvekili maaşının altında. Bakan yardımcılarının maaşının da altında. Bir süredir artış yapılmasına izin vermedi. Buradaki artışı yapmazsak neredeyse bir süre sonra genel müdür maaşlarının altına düşmüş olacak” dedi.

Yılmazi bunun polemik olarak dile getirilmesini eski cumhurbaşkanı ve başbakanlar için de olumsuz bir durum oluşturduğunu belirterek "Bu polemik yapılacak bir konu değil. Devletin de belli bir hiyerarşisi var. O hiyerarşi içinde yapılması gereken bir yapı var. Bu şahıslarla alakalı değil, bugün a şahsı olur, yarın b şahsı olur ama bir düzeni de devam ettirmemiz gerekiyor. Burada rakamlara girmek istemiyorum” dedi.

Ek bütçe ile birlikte 101 bin lira olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı 140 bin lira olacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi