Güncel

Cumhurbaşkanı'ndan Saddam göndermesi yapan İsrailli Bakan'a cevap: Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık

Son Dakika: AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için "Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor" diyen İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'a cevap verdi. "Tayyip Erdoğan'ın hakkı ve hakikati haykırmasına engel olamazlar, zincir vuramazlar. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık" diyen Erdoğan iç siyasete değinerek muhalefete 'Mavi Vatan' tepkisinde bulundu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Milletvekili Namık Tan'ın "Mavi Vatan" ile ilgili sözlerini eleştirerek "Bunun adı sorumsuzluktur, şuursuzluktur, gaflettir. Mavi Vatan'ımıza sahip çıkma noktasında en küçük bir geri adım atmayacağız" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın kendisini hedef alan açıklamalarına da "Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, ürkütmez, sindirmez inandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez" sözleriyle tepki gösteren Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sahnelenen görüntüyü ise "ahlaksızlık ve rezalet" olarak tanımladı.

"BAYRAK DEĞİŞİMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Değerli il başkanlarımız, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biz her meseleyi kendi içinde konuşan bir hareketiz. 31 Mart seçimlerinin ardından da aynısını yapıyoruz. Gerekli adımları atıyoruz. 

Her şeyin farkındayız. Selden kütük kapma telaşında olanları da çok iyi görüyoruz. Allah'ın izniyle bunlara aradıkları fırsatı vermedik, vermeyeceğiz. Ne fitne kazanına odun taşıyanların oyununa geleceğiz, ne de hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz. 

Kardeşlik hukukumuza ve dava arkadaşlığımıza uygun şekilde, partimiz bünyesinde farklı seviyelerde bayrak değişimini gerçekleştiriyoruz. Yorulan, yıpranan veya çeşitli nedenlerle görevden affını talep eden bazı arkadaşlarımızın yerine geçen ay yenilerini görevlendirdik.

Kendimizi yenileyerek, bu yolda yürüyoruz. Biz her işte hayır olduğunu inanan bir kadroyuz. İlk etapta bize şer gibi gözüken hadiselerin hayır olduğunu gördük. 

"MİLLETİN SOFRASINA DAHA FAZLA OTURACAĞIZ"

Kendimizi yenileyerek, bu yolda yürüyoruz. Biz her işte hayır olduğunu inanan bir kadroyuz. İlk etapta bize şer gibi gözüken hadiselerin hayır olduğunu gördük. 

Siyasetin dalgalı denizinde gelgitler olabilir. Bunların hepsi geçicidir. Aslolan milletin gönül tahtından aşağıya düşmemektir.

"İL BAŞKANLIĞI DÖRT DUVAR ARASINDA OLMAZ"

Biz milletimizle gönül bağımızı kurduğumuz sürece hiçbir şey bizi yolumuzdan alıkoyamaz. AK Parti olarak yapmamız gereken bellidir. Daha fazla gönül kazanacağız, milletin sofrasına daha fazla oturacağız.

Milletin dertlerine derman olmak için samimi çaba harcayacağız. İl Başkanlığı dört duvar arasına sıkışarak yerine getirilecek bir görev değildir. Belediye başkanlığı günlük rutin işlerin takibi değildir. Zafiyetlerin AK Parti ailesine zarar verdiğini unutmayın. 

MUHALEFETE MAVİ VATAN TEPKİSİ

Muhalefetin milletin meselelerine nasıl baktığını topluma dair her konuda görüyoruz. Muhalefet fildişi kulelere hapsoldu. Milli meselelerin tamamında savrulmalar yaşadılar.

Filistin direnişine terör yaftası kurmakta gösterdikleri mahareti İsrail'in vahşi katliamlarına tepki vermekte gösteremediler. Benzer basiretsizliği Mavi Vatan konusunda görüyoruz. Ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar. Bunun adı sorumsuzluktur. Mavi Vatanımıza sahip çıkma noktasında en küçük geri adım atmayacağız. Bunu böyle bilsinler. Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar aramaya devam edeceğiz.

CHP milletle ve milletin menfaatlerini bir kez olsun dillendiremeyecek mi? CHP, milletin menfaatleriyle aynı yerde durma eylemini bir kez olsun sergilemeyecekler mi?

İktidara muhalefet etmek ayrıdır. Biz CHP'nin bizimle aynı satırda yer almasını beklemiyoruz. Sadece milli meselelerde yerli ve milli bir duruş sergilemelerini bekliyoruz.

Biz başına vurulunca ekmeği alınan bir ülke değiliz. Ne başkalarının haklarına el uzatırız ne de haklarımızı yediririz. Anavatanımızın ayrılmaz parçası olan Mavi Vatan'ı koruma konusunda en küçük bir geri adım atmayacağız. Bunu böyle bilsinler.

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

Savaşın bile bir hukuku vardır. Hitler'i gölgede bırakacak bir barbarlığa imza attılar. Gazze bugün dünyanın en büyük imha kampına dönüşmüştür. Eli kanlı katiller Temsilciler Meclisi'nde ağırlanıyor, alkışlanıyor. Ben de Müslümanım insanım diyen birisinin böyle bir tabloya rıza göstermesi mümkün mü? BM Güvenlik Konseyi bugün sorumluluk almayacaksa ne zaman alacak? Bu gidiş gidiş değildir. 

"NETANYAHU YÖNETİMİ ALTINDA İSRAİL'İN GİTTİĞİ YOL YOL DEĞİLDİR"

Netanyahu yönetimi altında İsrail'in gittiği yol yol değildir. Bu ikiyüzlülüğün sonu korkarım ki çok kötü bitecektir. Bugün gözünü Lübnan'a dikenlerin yarın pis ellerini başka yerlere uzatmayacağının garantisini mi verebilir? Hamas ateşkese evet dediği halde kan döken taraf İsrail'dir. İsrail devleti gelinen noktada artık tüm insanlık için tüm dünya için tehdittir. Daha geç olmadan bu soykırım insanlığın ittifakı ile artık derhal durdurulmalıdır. Biz Netanyahu denilen caninin ne yapmaya çalıştığını farkındayız. Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yayma girişimlerini arkasındaki asıl niyeti çok iyi biliyoruz. Ne söylüyorsak bölgemizde kanın durması için söylüyoruz.

"KLAVYE SOYTARILARININ HADSİZ MESAJLARI BİZİ KORKUTMAZ ÜRKÜTMEZ"

Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, ürkütmez, sindirmez inandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez.

"KORKUYU YANIMIZA HİÇ YAKLAŞTIRMADIK"

Korkuyu yanımıza hiç yaklaştırmadık. Bugün de aynı yerdeyiz dimdik ayaktayız. İsrailli yetkilerin küstah açıklamaları karşısında son iki gündür milletimizin fertlerinin sergilediği dik duruşu çok kıymetli bulduğunu vurgulamak istiyorum. Türkiye olarak bundan 500 yıl önce engizisyondan kaçan Musevilere kucak açtıysak Hitler'in toplama kamplarında kaçan Yahudilere kol kanat gerdiysek bugün de mazlumların yanındayız.

SADDAM GÖNDERMESİ YAPAN İSRAİLLİ BAKAN'A CEVAP

Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yaymadaki niyeti de biliyoruz. Ne söylüyorsak bölgedeki kanın durması için söylüyoruz. Biz İstiklal Marşı'nın Korkma diye başlayan bir milletiz. Klavye soytarılarının hadsiz mesajları bizi korkutmaz, bizi ürkütmez, bizi sindirmez, inandığımız yolda yürümekten bizi asla vazgeçirmez. İstedikleri kadar çirkinleşsinler, Tayyip Erdoğan'ın hakkı ve hakikati haykırmasına engel olamazlar. Eli kanlı canilerin provokasyonlarına da gelmeyiz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Biz bu günlere çarpışa çarpışa geldik. Bize gazete manşetlerinden süre verenler oldu ama yanıldılar. Bizi darbeyle devirmek isteyenler oldu. Hepsini bozguna uğrattık. Üstümüze yollanan ne kadar piyon varsa ya meydana ya dağa gömdük. Korkuyu yanımıza hiç yaklaştırmadık. Bugün de aynı yerdeyiz dimdik ayaktayız. İsrailli yetkilerin küstah açıklamaları karşısında milletimizin Türkiye olarak bundan 500 yıl önce Yahudilere kucak açtıysak bugün de mazlum ve mağdurların yanındayız. Bizim için zalimin de mazlumun da kimliğinin bir önemi yoktur.

"PARİS'TEKİ OLİMPİYAT AÇILIŞINDA SERGİLENEN GÖRÜNTÜ AHLAKSIZLIKTIR"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sahnelenen ahlaksızlık karşı karşıya olduğumuz tehdidin botularını birkez daha gözler önüne sergi. Mavron beni davet etti. Ben de gelebileceğimi söyledim. 13 yaşındaki torunum dede gitme dedi niye dedim orada LGBT gösterisi yapacaklar dedi, o görüntüleri gösterdi tamam kızım gitmeyeceğim dedim. İnsanları birleştirmesi gereken spor etkinliği maalesef insanlığa değerlere düşmanlıkla açıldı.

"İLK FIRSATTA PAPA'YI ARACAĞIM"

Bizim inancımızda insan yaradılmışların en şereflisidir. Paris'te yapılmak istenen insanı hayvanlardan dahi aşağı seviyeye çekme projesidir. İlk fırsatta Sayın Papa'yı da bununla ilgili arayacağım.

"CİNSİYETSİZLEŞTİRMEK DEMEK İNSAN SOYUNU BOZMAK DEMEKTİR"

Karşımızda sadece bir yönelim yok doğrudan çocuklarımızı hedef alan faşizan bir dayatma var. Aileye insan nesline yönelik çok boyutlu acımasız bir savaş yürütülmektedir. Fransa, Fransız sporcuların içerisinde başörtülü olanlar varsa onların müsabakalara katılmasını engellemiştir. Bu nasıl bir mantık? Cinsiyetsizleştirmek demek insan soyunu bozmak demektir. Bugün dünden daha dikkatliyiz. Sapkın akımlarla ve bunları insanlığın başına bela eden küresel güçlerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Cinsiyetsizleştirme projelerini ülkemizde hamiliğini bölücü örgütün siyasi uzantılarının ve CHP'li belediyelerin üstlenmesi ibret vericidir. Paris'te sahnelenen rezaletin hepimiz için bir toparlanma vesilesi olacağına inanıyorum.

SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK KANUN

Sahipsiz hayvanlar kanunu teklifini Meclis Genel Kurulu'nda kabul eden tüm milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Başıboş köpek meselesini hükümet yerel yönetimler ve hayvanseverler ele ele vermek suretiyle kısa sürede hal yoluna koyacağız."