Emekli maaşları ve emeklilik sistemi değişecek mi? Cevdet Yılmaz'dan açıklama Emekli maaşları ve emeklilik sistemi değişecek mi? Cevdet Yılmaz'dan açıklama

 Adana cinayet dedektifleri, Konya'da 6 ay önce kaybolan 61 yaşındaki Murat Açkan'ın üvey yeğeni tarafından öldürüldüğünü ve cesedinin çiftliğe gömüldüğünü belirledi. Şüpheli Fahri Demirdüzen, cinayeti itiraf etti ve olayın detaylarını anlattı.

Murat Açkan, 20 Mart 2024 tarihinde Konya'nın Ereğli ilçesindeki çiftliğine gitmişti. Açkan'ın ailesi, 28 Haziran'da Rahime Acar tarafından kayıp başvurusunda bulununca, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri özel bir ekip kurarak Açkan'ı aramaya başladı. Cinayet dedektifleri, Açkan'ın çiftliğinin sahibi Fahri Demirdüzen'e ulaştı ve çiftliğin aslında Murat Açkan'a ait olduğunu, ancak Fahri Demirdüzen'in kağıt üzerinde çiftlik sahibi olduğunu belirledi.

Fahri Demirdüzen'den çelişkili ifadeler alınması üzerine cinayet polisleri, 200 kilometrelik bir alanda PTS ve güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda Demirdüzen gözaltına alındı.

Adana'ya getirilen Fahri Demirdüzen, sorgusunda Murat Açkan'ı tabanca ile vurarak öldürdüğünü ve olayın detaylarını anlattı. Demirdüzen, üvey dayısının işlerin aksadığını öne sürerek kendisine küfrettiğini, tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ve tabancayı elinden alıp onu öldürdüğünü ifade etti. Demirdüzen, cinayet sonrası başında uzun süre ağladığını ve gece olunca kepçe ile toprağı kazıp cesedi 3 metre derinliğe gömdüğünü belirtti. Ayrıca, Açkan'ın cep telefonunu alarak Adana'ya döndüğünü ve telefonu kullanarak yalan bir hikaye oluşturduğunu söyledi.

Fahri Demirdüzen, 23 Mart'ta Adana'ya gelerek, Murat Açkan'ın hacca gittiğini ve Kurban Bayramı'na kadar dönmeyeceğini söyledi. Bu yalanı, Açkan'ın kayınvalidesi Rahime Acar'a anlatarak, dayısının kaybolduğu izlenimi oluşturdu.

Kurban Bayramı'ndan sonra Rahime Acar, polise kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan çalışmalar sonucunda, Murat Açkan'ın cinayete kurban gittiği ve Demirdüzen'in suçlu olduğu tespit edildi. Ceset, Konya'nın Ereğli ilçesindeki çiftlikte gömülü bulundu ve otopsi için Konya Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Cenaze, Adana Kabasakal Mezarlığı'na defnedildi.

Fahri Demirdüzen, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve mahkeme tarafından tutuklandı.