Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde sekiz yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta kayboldu. 19 gün sonra küçük Narin, Eğertutmaz Deresi'nde gömülü bulundu. Amca Salim Güran ile cesedi gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklanırken 22 aile üyesi gözaltına alındı. 

Güran ailesi, gelişmelerin ardından bölgede bulunan ve her detayı takip eden, ayrıca adliyedeki gelişmeleri aktaran yayın organlarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren bir basın açıklaması yaptı.

Aile yazılı açıklamada hedef gösterilmelerinin nedenini dış güçlere bağlarken köyün ağalık sistemiyle yönetildiği iddialarına "Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır." satırları üzerinden yanıt verdi.

İşte ailenin açıklaması:

"KIZIMIZ NARİNİN FAİL VEYA FAİLLERİNİN BULACAĞINA ŞÜPHEMİZ YOK"


"21 Ağustos günü kızımız Narin Güran'ın kaybolması nedeniyle günlerce ülke gündemini meşgul ettiğimizden dolayı Güran ailesi olarak üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz.

Devletimizin tüm birimleri bu süreçte tüm imkânlarıyla olayın çözümü için seferber olmuştur. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması için uğraşmaya da devam etmektedir. Kızımızın cansız bedeni nasıl bulunduysa Olayı çözeceğine, kızımız Narinin fail veya faillerini bulacağına, bulunacak fail veya faillerinde en ağır ceza ile tecziye edileceğinden hiç şüphemiz yoktur.

"AİLE FERTLERİNİN KİŞİLİK HAKLARINA ACIMASIZ SALDIRILAR"


Yalnız bu süreçte aile fertleri olarak acı ve keder içerisindeyken görsel ve yazılı medya da merhume kızımız Narin suiistimal edilerek gerek Güran ailesine gerekse de şu an şüpheli olarak tutulan aile fertlerinin kişilik haklarına acımasız saldırılar ve iftiralar ile mesnetsiz ithamlarda bulunulduğu medyayı izleyen dostlarımız tarafından bizlere bildirilmektedir.

"KURAN KURSLARINA DA SALDIRILAR YAPILMAKTA"


Ayrıca ilgi ve alakası olmadığı halde bu olay nedeniyle Kuran kurslarına ve Yüce dinimize saldırılar yapılmaktadır.

Diyarbekirimiz de asırlarca yaşamını sürdüren kimi zamanda yöneticiliğini yapmış Gevranizade ailesinin fertleriyiz. Ülkemizin değişik coğrafyasında binlerce Güran ailesi ve yeğenleri yaşamaktadırlar, büyük ekseriyetiyle de vatanına ve milletine bağlı fertlerdirler.

"KOCA BİR AİLENİN KARALANMASINI DIŞ GÜÇLERE BAĞLIYORUZ"


Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz, ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını bir takım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız. Aile fertlerimizin bir kısmının yaşadığı Tavşantepe Mahallesinin stratejik ve coğrafi konumu da ayrı bir etkendir.

"MUHAFAZAKAR YAZARLAR BİLE AİLEYİ VATAN DÜŞMANLIĞI İLE İTHAM EDİYOR"


Devletimize bağlı tüm güçlerin bu oyuna gelmemelerini istirham ederiz. Maalesef bazı muhafazakar yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler.

"MAHALLENİN SEÇİM SONUÇLARINA BAKSINLAR"


Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesinde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır. Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır.

İmamoğlu'nun Diploması Kriz Yarattı! İBB'den Yanıt Geldi İmamoğlu'nun Diploması Kriz Yarattı! İBB'den Yanıt Geldi

"KİŞİLİK HAKLARIMIZA SALDIRANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILACAK"


Şu an olayın sıcaklığı devam etmekte olup, olaylar açığa çıktığında fail veya failler bulunduğunda iftiralar atarak kişilik haklarımıza saldırılar yapan kişi ve kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Maddi ve manevi tazminat haklarımızı mahfuz tutmaktayız.

"HİÇ KİMSE ACIMIZDAN SİYASİ MALZEME YAPMASIN"


Bu süreçte hakikatin tezahürü için uğraşan tüm devlet büyüklerimize, bunca baskılara rağmen bizim suçsuzluğumuza inanarak bizden desteklerini esirgemeyen dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.
Ülkemizde ki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının acımızdan siyasi malzeme yapmamasını da
mahkemenin neticesini beklemelerini istirham ederiz.

Devlet yetkilileri dışında yapılan hiçbir açıklamaya da itibar edilmemesini önemle arz ederiz. Saygılarımızla."

Photo 2024 09 12 13 59 57 Zah3