Güncel

DEM Parti, İstanbul'da aday başvurusu için geç kaldı iddiası!

İddialara göre DEM Parti, parti, yerel seçimler için aday listesini İstanbul İl Seçim Kurulu'na zamanında teslim edemedi.

Abone Ol

Seçim takvimine göre, tüm siyasi partilerin belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri için aday listelerini belirlenen süre içinde ilgili seçim kurullarına iletmeleri gerekiyordu. Büyükşehirlerde, bu süre bugün saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Ancak, DEM Parti'nin bu kritik süreyi kaçırdığı ve İstanbul İl Seçim Kurulu'nun parti aday listesini gecikme nedeniyle kabul etmediği öne sürüldü.

Partiden Açıklama

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yaşananlarla ilgili olarak "Başvurumuzu yaptık, sorun yok" şeklinde bir açıklama yaparak, iddiaları doğrudan reddetti. Parti, ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurunun zamanında yapıldığını ve ortaya atılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, yaşanan spekülasyonları giderme sorumluluğunun İl Seçim Kurulu'nda olduğu ifade edildi.