Hakkari'de bu sabah 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyuruldu. AFAD, depremin merkez üssünün Yüksekova ilçesi olduğunu bildirdi. Şans eseri bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den de önemli bir açıklama geldi.

Prof. Dr. Görür, depremin Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde gerçekleştiğini belirtti ve bu kuşağın 6 Şubat'taki depremlerden sonra büyük bir baskı altında olduğunu ifade etti. Ayrıca, Hakkari'deki önceki 3 Şubat depremi sonrasında da aynı konuda uyarıda bulunmuştu.

Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi

Deprem hakkında değerlendirmede bulunan Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan da yapıların hızla taranması gerektiğini ve yıkıma duyarlı olanların beklenmeden yıkılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, TOKİ'nin acil olarak konut inşa etmesi gerektiğini belirtti.