Güncel

Dev kurum, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi dolar/TL için tahminini açıkladı!

Önde gelen finans kuruluşu Citi, Türkiye'nin para birimi Türk Lirası'na dair son tahminlerini açıkladı. Faiz kararı öncesinde çarpıcı bir tavsiyeyle gündeme gelen Citi, Türk Lirası için "ağırlığını azalt" önerisinde bulundu. Yatırımcılara yönelik yapılan bu çağrıya göre dolar/TL kuru hedefi 32 TL olarak belirlendi.

Abone Ol

Citi, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu Perşembe günü açıklayacağı faiz kararına dair de değerlendirmelerde bulundu. Faiz oranlarını beklendiği kadar artırmayabileceği riskini vurgulayan finans devi, bu konudaki endişelerini de dile getirdi.

Türk Lirası'nda Beklenen Zayıflama

Citi Research, dolar karşısında Türk Lirası'nın daha da zayıflamasını beklediğini ifade etti. Üç aylık vadeli işlemler üzerinden dolar/TL'de uzun pozisyon alarak, model portföylerinde Türk Lirası'nın ağırlığını azalttığına dair bir açıklama yaptı.

Dolar/TL Kuru Hedefi: 32 TL

Mevcut dolar/TL kuru 27,16 seviyelerinde seyrederken, Citi'nin hedeflediği kur ise 32 TL. Bu açıklamayı yaparken, önceki işlem için belirlenen 25 TL stop loss değerini de dikkate aldıklarını belirtti. Citi, "TCMB'nin hafta sonu kur korumalı mevduatların boyutunu azaltmak için aldığı makro ihtiyati tedbirler ışığında, zamanlamanın bu işleme yeniden girmek için uygun olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Makro İhtiyati Tedbirlerin Etkisi

Citi, TCMB'nin son dönemde aldığı makro ihtiyati tedbirlerin dolar/TL kurunda yükselişe sebep olabileceğini ifade etti. Bu tedbirlerin, Türk Lirası'na olan güveni azaltabileceğini ve dolayısıyla da yatırımcıların dolar ve diğer dövizlere yönelebileceğini belirtti.