Güncel

Devletten 750 bin lira kredi müjdesi! Sıfır faiz, 2 yıl geri ödeme yok!

KOSGEB, deprem sonrası zarar gören esnaflar için faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi kampanyasını duyurdu. Kredi başvuruları yakın zamanda alınmaya başlanacak.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası bölgede ekonomik canlanma hedefiyle KOSGEB, faizsiz kredi imkanını esnaflara sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında KOBİ'ler için hazırlanan bu destek paketini duyurdu.

Dünya Bankası ile işbirliği

Erdoğan, "Deprem bölgesindeki KOBi’lerimize yönelik KOSGEP aracılığıyla yeni bir kredi paketi sunuyoruz. Dünya Bankası işbirliği ile işletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında kredi sağlayacağız" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da destek miktarının hasara göre değişkenlik göstereceğini belirtti.

Kredinin detayları

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kredi detaylarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu. Bakanlık açıklamasına göre, Dünya Bankası'ndan alınan 450 milyon dolarlık finansman, KOSGEB aracılığıyla çeşitli hasar durumlarına sahip işletmelere dağıtılacak. Kredi, 36 ay süreyle sıfır faizli olacak ve ilk iki yılında geri ödeme alınmayacak. Üçüncü yılın sonunda ise 3 eşit taksit halinde tamamlanacak.

Kimler yararlanabilecek?

Destekten yararlanmak isteyen işletmelerden borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi talep edilecek. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki en az yüzde 30 gelir kaybına uğrayan hasarsız işletmeler de bu destekten yararlanabilecek.

Nasıl başvurulacak?

KOSGEB, bu destek paketi için başvuruları kabul edecek. İşletmeler, KOSGEB'in resmi internet sitesi üzerinden veya doğrudan KOSGEB ofislerine başvurarak bu destekten yararlanabilecek.