Dar gelirli vatandaşların fatura ödemelerinde kullanmaları amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından fatura desteği verileceği ifade edildi. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşların "Doğal Gaz Tüketim Desteği" adı altında ilgili ihtiyaç sahibi hanelere yardım yapılacağını bildirdi. Aylık kişi başı düşen geliri asgari ücretin 3'te 1'inden az olan ailelerin yıllık 3 bin 500 TL’ye kadar olan doğal gaz faturaları karşılanacak.

Bu kapsamda, doğal gaz arzı sağlanan il/ilçelerde oturan ve 3294 sayılı Kanun doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği sağlanacak.

Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz Esad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebine yanıt: Her türlü girişime olumlu bakıyoruz

Kış aylarında ciddi bir ödeme kalemi haline gelen doğalgaz faturaları için vatandaşlar şimdiden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelir belgeleri ile başvurabileceklerdir. Başvurular incelendikten sonra ailelere destek ödemeleri PTT aracılığıyla yapılacaktır.