TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sosyal medya platformu TikTok hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yayman, TikTok'un Türkiye için ulusal güvenlik meselesi olduğunu ve platforma dair olumsuz görüşlerin toplumda yaygınlaştığını ifade etti.

Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirtti. Yayman, platformda yapılan paylaşımların "gerçeklikten kopuk" ve "onaylanamaz" olduğunu vurguladı. Komisyonun TikTok'a erişim engeli getirilmesi konusunda bir yetkisi olmadığını, bu kararın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) ait olduğunu belirtti. Ancak, kişisel olarak halkın TikTok'un kapatılmasını istediğini ve bunun toplumun genel görüşü olduğunu söyledi.

TikTok'u kullanmadığını belirten Yayman, sokakta kendisine TikTok'un kapatılması yönünde tepkiler geldiğini ifade etti. Yayman, TikTok'un eleştirildiğini ve birçok kişi tarafından nefret objesi olarak görüldüğünü söyledi. Platformun, toplum değerlerine aykırı içerikler sunduğunu ve "şeytanın avukatlığı" yaptığını ileri sürdü. Yayman, yaşlı ve deneyimli bireylerin TikTok'ta irrasyonel ve absürt paylaşımlar yapmasının, toplumsal değerlerden uzaklaşma olarak nitelendirilebileceğini belirtti.

Sınırda 5.2 Büyüklüğünde Deprem: Türkiye'de de Hissedildi Sınırda 5.2 Büyüklüğünde Deprem: Türkiye'de de Hissedildi

Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye temsilcilerine ve küresel ağ sağlayıcılarına seslenerek, platformun mevcut içerik politikalarını kabul edilemez bulduğunu ve Türkiye'nin moral, ahlak ve geleneklerine uygun bir yayın politikası izlemeleri gerektiğini ifade etti. Yayman, TikTok'un topluluk kurallarının, Türkiye'nin değerlerine uygun hale getirilmesini ve toplumun beklentilerine yanıt verilmesini talep etti.