Güncel

Dilan Polat’ın kayınvalidesine gönderdiği mektup cezaevini ayaklandırdı

Kara para aklama ve çeşitli suçlardan yargılanan Dilan Polat‘ın cezaevinden kayınvalidesine gönderdiği mektup Marmara Cezaevini ayağa kaldırdı. Cezaevi yönetimi, ‘Görülmüştür’ damgası olmadan cezaevinden çıkan mektubun ardından Marmara Cezaevi personeline inceleme başlattı.

Abone Ol

Eşi Engin Polat il beraber ‘Kara para aklama’ suçlamasıyla tutuklu yargılanan Dilan Polat, hakkında oluşturulan 75 sayfalık iddianamenin ardından kayınvalidesine ulaştırdığı mektup Marmara Cezaevini (eski adıyla Silivri Cezaevi) ayağı kaldırdı.

Engin Polat’ın annesi Şükran Polat, Dilan Polat’ın kendisine göndemriş olduğu mektubu sosyal medya hesabından yayımladı.

"BENİ BURDA ÖLÜME TERK ETTİLER"

40 yıl hapis cezası verilen Dilan Polat’ın kayınvalidesine yazdığı mektup şu ifadeler yer alıyor:

“Kamuoyuna zulüm ediyorlar. Bizi haksız yere çocuklarımızdan ayırıyorlar. İddianamede tek bir delil olmadan yargılanıyoruz. Hiçbir suçumuz yok. Eziyet, zulüm ediyorlar bize. İddianamede sadece yalancı tanık beyanları ile aylarca daha çocuklarımıza hasret kalacağız. Beni burada ölüme terk ettiler. Bana bir şey olursa eğer ki artık yaşayamıyorum, hakkım hiçbirine helal değil. Çocuklarımın hasretine dayanacak gücüm, tek bir günüm bile kalmadı. Bu haksızlığa artık dayanamıyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Allah’ınızdan bulun. Çocuklarımdan ayrı ölüyorum. Haksız ve suçsuz yere burada bizi ayırdınız. Aileye örgüt dediniz. Aile şirketini örgüt yaptınız. Kara para dediniz. Alnımızın akıyla çalışıp kazandığımız paraya kara dediniz. Tüm raporlar geldi. Zulüm ettiniz bize, medya baskısı dediniz. Bir gecede iftiralarla evimizden ayırıp video, fotoğraf çekip medyaya paylaştınız. Eziyet ettiniz bize başından beri. Özgürlüğüm önemsiz. Evlatlarımızdan ayırdınız haksız yere, suçsuz yere. Hala da devam ediyorsunuz, sonu gelmiyor. Bir anneye bu kadar zulüm edilmez, edilmemeliydi. Tüm raporlar mevcut. Savcı tahliye talep etti ama haksız yere hala çocuklarımdan ayrıyım. Hakkımı alan kim varsa helal etmiyorum” ifadeleri yer alıyor.

'GÖRÜLMÜŞTÜR' DAMGASI YOK
Şükran Polat’ın sosyal medyada yayınladığı mektup Marmara Cezaevi’ni birbirine katttı. Mektubunun üzerine  ‘Görülmüştür’ damgasının vurulmadığı fark edilince cezaevi yönetimi personelle ilgili soruşturma başlattı. O bölümde görevli olan çalışanların savunmaları dinlendi.

Paylaşılan bilgilere göre mektubu ulaştıran Polat’ı her gün cezaevinde görmeye gelen, aynı zamanda davanın da sanıklarından olan avukat Haydar Enes Çetinkaya olduğu ileri sürüldü. Görüşme esnasında ajandasını Polat’a sunan Çetinkaya, dışarı çıktıktan sonra yazılan sayfayı Engin Polat’ın annesine gönderdiği iddia ediliyor.