Yeni Banknotlar İçin Son Onay Bekleniyor! 500 TL ve 1000 TL Geliyor Yeni Banknotlar İçin Son Onay Bekleniyor! 500 TL ve 1000 TL Geliyor

ABD merkezli anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformu Discord'a erişim engeli getirildi. Türkiye’de de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Discord, 19 yaşındaki Semih Çelik’in iki genç kızı vahşice katletmesinin ardından çocuklara yönelik tehdit, şantaj ve pedofili gibi iddialarla gündeme gelmişti. Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla Discord'a erişim engeli getirildiğini duyurdu.

Adalet Bakanı'ndan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bazı sosyal medya platformlarında suç unsuru teşkil eden içeriklerle ilgili adli soruşturmaların başlatıldığını belirtti. Discord'a getirilen erişim engelinin, bu soruşturmaların ardından geldiği ifade edildi. Tunç, özellikle "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarına dair ciddi şüphelerin bulunduğunu vurguladı.

Kadın Cinayetleri ve Teşvik Edilen Şiddet İçerikleri Discord'u Gündeme Taşıdı

Discord, son dönemde 19 yaşındaki Semih Çelik’in iki genç kadını katletmesinin ardından gündeme gelmişti. Platformda yer alan bazı gruplarda, kadın cinayetlerinin övüldüğü ve kadına yönelik şiddetin teşvik edildiği iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Reşit olmayan genç kızların, özel bilgileri paylaşma tehdidiyle istenmeyen davranışlara zorlandığı görüntüler de infial yarattı.

Sosyal Medyanın Denetlenmesi İçin Adımlar Atılıyor

Adalet Bakanı Tunç, suç teşkil eden zararlı yayınlardan gençleri ve çocukları korumaya kararlı olduklarını vurguladı. Tunç, "Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz" diyerek bu tür platformlara karşı alınan tedbirlerin süreceğini ifade etti.