Dışleri Bakanı Hakan Fidan, uluslararası toplumun İsrail ve destekçilerine yönelik baskı yapmasının önemini vurguladı. Fidan, Gazze'de yaşanan soykırımın sona ermesi için uluslararası camianın gereken adımları atması gerektiğini belirtti. Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail'e karşı açılan soykırım davasına Türkiye'nin müdahil olması amacıyla hazırlanan dosyanın sunulduğunu duyurdu. 

Fidan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in işlediği suçların cezasız kalmasının cesaret verici bir etki yarattığını ve bu nedenle her geçen gün daha fazla masum Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Gazze'deki soykırımın durdurulması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Fidan, İsrail ve müttefikleri üzerinde gereken baskının kurulması gerektiğini belirtti.

Yeniden Refah Partisi'nden AKP'ye Transfer İddialarına Yanıt: 'Şantaj' Yeniden Refah Partisi'nden AKP'ye Transfer İddialarına Yanıt: 'Şantaj'

Türkiye'nin bu mücadelede elinden gelen her türlü çabayı göstereceğini ifade eden Fidan, ülkesinin uluslararası adalet arayışında aktif bir rol oynayacağını ve bu sürecin destekçisi olacağını sözlerine ekledi.