İzmir Karşıyaka'da alevler yerleşim yerlerine ulaştı. İzmir Karşıyaka'da alevler yerleşim yerlerine ulaştı.

14 Şubat 2023'te kurulan CMIT Bilişim ve ARGE Anonim Şirketi, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hayata geçirildi ve kuruluş sermayesi 2 milyon lira olarak belirlendi. Şirketin merkezi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde bulunuyor. Ayrıca, şirketin yaklaşık iki ay sonra Ankara OSTİM Teknopark'ta bir şube açtığı bilgisi edinildi.

Şirket, bulut bilişim sistemlerinin kurulumu ve yapılandırılması, blok zinciri (blockchain) hizmetleri alanında altyapı, sistem ve yazılım geliştirme gibi çeşitli faaliyetleri yürütecek. Ayrıca, bilgi teknolojileri ve web 3.0 blockchain dünyasında danışmanlık ve eğitim projeleri gerçekleştirecek. NFT, token ve coin endüstrileri için yazılım çalışmaları yapacak ve oyun ile animasyon sektörlerinde çeşitli projelere imza atacak.

Sanal evrenler ve dijital sistemler üzerine kapsamlı çalışmalar

Şirket, Metaverse gibi sanal evrenler ile ilgili her türlü altyapı, sistem ve yazılım geliştirecek. Ayrıca, sanal evrenler üzerinden yapılacak satış, pazarlama, habercilik ve animasyon hizmetlerini de kapsayacak. Oyun, eğlence, gösteri ve sosyal ağlar gibi dijital sistemler geliştirecek ve internet ile mobil uygulamalar üretip satacak.