Güncel

DMM'den okullara alınacak temizlik görevlileri ile ilgili haberlere yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yayılan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacağı iddiasını yalanladı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yayılan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacağı iddiasını yalanladı. DMM, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarında bahsedilen 30 bin temizlik personeli istihdamının, MEB'e bağlı tüm okullarda temizlik hizmetinin daha etkin bir şekilde sağlanması için yapılacağını vurguladı.

Açıklamada, bu personel alımının yalnızca Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullarla ilgili olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Ancak, AB fonlarıyla desteklenen PIKTES Projesi kapsamında, 29 ilde yabancı uyruklu öğrencilerin de eğitim gördüğü okullarda kullanılmak üzere 3.117 temizlik personelinin geçici olarak alınacağı ifade edildi. Bu projenin daimi kadro tahsisi olmadığı ve Bakan Tekin'in açıkladığı 30 bin personel alımıyla ilgisinin bulunmadığı da vurgulandı.