Trabzon'a bağlı olan Yomra ilçesinde doğalgaz çalışmaları hız kesmeden sürüyor. 12 bin 500 doğalgaz abonesinin yer aldığı Yomra’da yeni şebeke faaliyetleri Sancak Mahallesi’nde devam ediyor.

Yeni Vergi Paketi Meclis'te Kabul Edildi! İşte Yeni Düzenlemeler Yeni Vergi Paketi Meclis'te Kabul Edildi! İşte Yeni Düzenlemeler

Yomra Belediyesi'nin yardımlarını sunduğu çalışmalarla, Sancak Mahallesi’nde Fen Lisesi ve TOKİ konutları arasındaki alana bu sene gaz geleceği değerlendiriliyor.

ÇEVRE VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ UYARISI
Yomra Belediye Meclisinde kapı önüne doğalgaz ulaşmasına rağmen abonelik almayanalara cezai işlem uygulanmasına karar verildi.

Bu sayede ilçede doğalgaz kullanımının çoğalarak çevre ve görüntü kirliliğinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Yomra Belediye Meclisinde bu durumun yanı sıra alınan karar, ilçedeki inşaat faaliyetlerinin, marangoz, kereste, demir atölyeleri gibi dükkanların, küçük sanayi atölyeleri ve kum-çakıl ocaklarının pazar günleri, bütün gün ve diğer günler 19.00’dan sonra faaliyetlerine son verilmesi yönüne karar alındı.

"DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR"

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, konu hakkında yapmış olduğu açıklamada ilçe sakinlerinin huzur ve mutluluğu için bir dizi kararlar verdiklerini belirtti. Pazar günleri faaliyet gösteren bu tür işletmelerin halkı rahatsız ettiğini söyleyen Başkan Bıyık, “Bu nedenle pazar günleri ve diğer günler 19.00’dan sonra bu işletmelerimizin faaliyet göstermesine yasak getirdik. Ayrıca kapısına doğalgaz getirilen her işletmenin bir an evvel gaz kullanmaya başlamasını istiyoruz. Böylece çevre ve görüntü kirliğinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz. İlçemizdeki doğalgaz çalışmaları devam etmektedir. Yıl sonunda Sancak mahallemizin büyük kısmı doğalgaza kavuşmuş olacaktır. Aynı şekilde Gürsel mahallemizdeki TOKİ konutları da gaza kavuşacaktır. Tasarruf tedbirleri nedeniyle bazı Namıkkemal mahallemizdeki alanlar ile Sancak ve Kaşüstü mahallerimizdeki bazı alanlardaki şebeke çalışmaları seneye bırakılmıştır. Karadeniz’in incisi, Trabzon’un marka ilçesi olan Yomramızda halkımızın huzur ve mutluluğunu arttırmak için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.