Güncel

Dolandırıcılar Pes Dedirtti! ATV Almak İsterken Sahte Siteye 27 Bin Lira Gönderdi

Tokat'ta 58 yaşındaki Metin Meşe, internet üzerinden ATV almak isterken diş hekimi olarak kendini tanıtan dolandırıcıların kurduğu sahte siteye 27 bin lira kaptırarak dolandırıldı

Abone Ol

Tokat'ta 58 yaşındaki Metin Meşe, internet üzerinden ATV almak isterken dolandırıldı.

5 Ağustos'ta Erbaa ilçesinin Karaağaç köyünde yaşanan olayda, İstanbul'dan köyüne dönen emekli işçi Metin Meşe, köyde kullanmak üzere bir ATV satın almak istedi. İnternette ilanları inceleyen Meşe, sosyal medya platformunda gördüğü ilan sahibine ATV'yi almak istediğini belirtti.

Diş hekimi olduğunu iddia eden dolandırıcılar, Meşe'nin güvenini kazanmak için ödemenin ürün teslim edilene kadar bekletileceğini söyledi. Dolandırıcılar, Meşe'yi popüler bir ilan sitesinin bire bir kopyasını oluşturdukları sahte siteye yönlendirdi.

Meşe'den ödeme dekontunu bu sahte siteye yüklemesini isteyen dolandırıcılar, siparişin kargoya verileceğini ve ürün eline ulaştığında onay vermediği takdirde paranın iade edileceğini belirtti. Ödemeyi gerçekleştiren Meşe, ardından telefonlara cevap alamayınca dolandırıldığını fark etti ve jandarmaya başvurdu.

Metin Meşe, dolandırıcıların kendilerini diş hekimi olarak tanıttığını ve Denizli'de yaşadıklarını söylediklerini belirtti. Dolandırıcılarla telefonla anlaştıktan sonra parayı göndermesini istediklerini ve kendisinin de bu ödemeyi yaptığını ifade etti.