Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başladı ve 28,0510 seviyelerinden işlem görüyor. Haftanın son işlem gününde dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 27,9879 seviyesinden tamamlamıştı.

Dolar/TL, yeni haftaya da değer kazancıyla başladı ve şu an önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 28,0510 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay bir seyirle 29,6920 seviyesinden işlem görürken, sterlin/TL ise yüzde 0,3 artışla 34,1200 seviyesinden alıcı buluyor.

Cuma günü yüzde 0,1 düşüşle 106,2 seviyesinden günü tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde seyrediyor.

Analistler, Orta Doğu'da devam eden çatışmaların ve ABD'deki tahvil faizlerinin son 16 yılın zirvesinde seyretmesinin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtiyorlar. İsrail'in Gazze'ye askeri harekatını ertelemesi ise varlık fiyatlarındaki oynaklığı sınırlı da olsa azalttı.

Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı Göç İdaresi Türkiye'deki Göçmen Sayısını Açıkladı

Diğer yandan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta politika faizini sabit bırakması beklenirken, aralık ve ocaktaki toplantılarda da politika faizinin değişmeyeceği beklentileri güçleniyor.

Bugün yurt içinde açıklanan verilere göre, tüketici güven endeksi ekimde aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 seviyesine yükseldi.