Bugün döviz piyasasında dolar/TL, haftaya azalışla başlamasının ardından 34,02 TL'den işlem görüyor. Euro/TL, yüzde 0,2 artışla 37,7090 TL'den satılırken, sterlin/TL önceki kapanışın hemen altında 44,7390 TL'den işlem görüyor.

Cuma günü dolar endeksi 101,7 seviyesini test etti, ancak şu sıralarda yüzde 0,1 düşüşle 101,6 seviyesinde bulunuyor. Küresel piyasalar, ABD'deki istihdam raporu gibi makroekonomik verilerin beklendiği haftaya temkinli başladı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasını bu aydan itibaren yavaş yavaş gevşeteceği fiyatlanırken, yıl sonuna kadar atılacak adımların büyüklüğü belirsizliğini koruyor.

Analistler, bu hafta açıklanacak istihdam ağırlıklı verilerden alınacak sinyallerin, Fed'in gelecek dönemde atacağı adımlar konusunda belirleyici olabileceğini ve ABD ekonomisinin gidişatına ilişkin daha çok bilgi verebileceğini belirtti. ABD'de son açıklanan veriler, Fed'in bu yıl birkaç kez faiz oranlarını düşürmesi için kapı aralarken, fiyat baskılarının azaldığı ifade ediliyor.

Dolartl Bugun Ne Kadar 02 Eylul 2024 Dolar Euro Fiyatlari 3M4Z Cover.jpg

Bakan Tekin'den Mülakat ve Öğretmen Ataması Açıklaması Bakan Tekin'den Mülakat ve Öğretmen Ataması Açıklaması

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağı kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık faiz indiriminin kasım ya da aralık ayındaki toplantılarda yapılacağı öngörülüyor.

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılın ikinci çeyreğine ilişkin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 büyüme kaydetti.

Dolar Ne Kadar Euro Ne Kadar Ki1W Cover

Günün geri kalanında, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğu, yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceği belirtiliyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 102 seviyesinin direnç, 101 seviyesinin ise destek olarak öne çıktığı ifade ediliyor.