Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atmaları üzerine, haklarında soruşturma açıldığı iddiaları gündeme geldi. Gazeteci Müyesser Yıldız, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, teğmenlerin okula çağrıldığını ve idari tahkikat başlatıldığını iddia etti.

TSYD Havuzunda Başörtüsü Nedeniyle Yasaklanan Öğretmenden Suç Duyurusu Geldi TSYD Havuzunda Başörtüsü Nedeniyle Yasaklanan Öğretmenden Suç Duyurusu Geldi

Yıldız, paylaşımında şunları belirtti: "Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi."

Bu iddialar üzerine Milli Savunma Bakanlığı, X hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup, mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.