Almanya'dan Schengen açıklaması: Türkiye için vize işlemleri nasıl devam edecek? Almanya'dan Schengen açıklaması: Türkiye için vize işlemleri nasıl devam edecek?

Döviz piyasalarında son durum, Dolar/TL'nin 34,01 TL, Euro/TL'nin ise 37,89 TL seviyelerinde işlem gördüğünü gösteriyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararları öncesinde, dolar kuru 34 bandındaki hareketini sürdürürken, euro kuru 37,89 TL'den alıcı buldu.

Bugün, Ağustos ayına ait konut satış istatistikleri açıklanacak ve Hazine'nin iki borçlanma işlemi gerçekleştirecek. Merkez Bankası'nın net rezervlerinde ise 9 milyar dolarlık bir artış bekleniyor. Bu, son 3 ayın en büyük haftalık artışı olarak öngörülüyor.

Merkez Bankasi Rezervleri Yaklasik 148 Milyar Dolar Oldu (1)

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün yaptığı açıklamada, genel KDV oranları, kurumlar vergisi ve gelir vergisi dilimlerinde herhangi bir artışın gündemde olmadığını belirtti. Bakan Şimşek, bazı istisna ve indirimli oranlar üzerine çalışmaların sürdüğünü ve halkın uygulanan politikaların etkisini önümüzdeki yılın ikinci yarısında göreceğini ifade etti.

TCMB'nin eylül ayında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Ekonomistler, bu yıl faiz indirimi beklentilerinin azaldığını ve ilk politika faizi indiriminin gelecek yıl gerçekleşmesini öngörüyor.

Dolar Kuru Bugun Ne Kadar

Küresel piyasalarda ise, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklanılmış durumda. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi yapması kesin gözükürken, bu indirimin büyüklüğü piyasaların ilgi odağı oldu. Japonya ve İngiltere merkez bankalarının faizleri sabit tutması bekleniyor.