Güncel

Dolar ne kadar oldu? Euro, Dolar kurunda son durum ne?

Dolar/TL, haftaya yatay bir başlangıç yaparak 34,2990 seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,2 artışla 34,3060'tan tamamlamıştı.

Abone Ol

Dolar/TL, haftaya yatay bir başlangıç yaparak 34,2990 seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,2 artışla 34,3060'tan tamamlamıştı.

Bugün saat 10:10 itibarıyla Dolar/TL, yatay bir seyirle 34,2990 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 azalışla 37,0230, sterlin/TL ise yüzde 0,2 düşüşle 44,4490 seviyesinden satılmakta.

Dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,1 artışla 104,4 seviyesinde bulunuyor. Küresel piyasalar, ABD'deki istihdam raporu ve büyüme gibi yoğun makroekonomik veri takvimini takip ederken pozitif bir seyirle haftaya başladı. ABD'de açıklanan makroekonomik veriler, yoğunlaşan bilanço dönemi ile yatırımcıların odak noktasında kalırken, İsrail’in İran’a yaptığı hava saldırısının beklenenden daha az şiddetli olması, global risk algısını azalttı.

ABD'de gelen şirket karlılıklarının genel olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi, ekonomik aktivitenin canlı kalmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu durum, enflasyonun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) hedeflediği seviyeye ulaşmasının zaman alabileceği ihtimalini de gündeme getiriyor.

Analistler, ABD’de açıklanacak makroekonomik verilerin yakından takip edileceğini ve Fed'in gelecekteki gevşeme hızının güçlü ekonomik aktiviteden etkilenebileceğini belirtti. Bu hafta açıklanacak istihdam ve büyüme verilerinin, Fed’in gelecekteki adımları üzerinde belirleyici olabileceği ifade ediliyor. Para piyasalarında, Fed'in gelecek ay politika faizini 25 baz puan düşüreceği konusunda kesin bir beklenti sürerken, Aralık ayında da faiz indirimi yapılacağına dair tahminler yüzde 72 oranında fiyatlanıyor.

Cuma günü, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan azalarak 4,25 seviyesinden günü tamamlarken, şu an için yüzde 4,27 seviyesinde işlem görmekte. Fed'in faiz oranını 50 baz puan düşürmesinin ardından, ABD’nin 10 yıl vadeli hazine tahvili faizi arttı ve yüzde 4,28 seviyesine kadar yükseldi. Bu hareketin, iyileşen ekonomik verilerin yanı sıra Fed'in gelecekteki faiz indirimlerinde daha temkinli olacağına dair beklentilerden kaynaklandığı belirtiliyor.

Günün geri kalanında yurt içinde veri gündeminin sakin olacağı öngörülüyor. Yurt dışında ise ABD'de Ekim ayı Dallas Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceği ifade ediliyor. Teknik açıdan, dolar endeksinde 103,5 seviyesinin destek, 105 seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığı kaydedildi.