Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, gram altına yatırım yapmayı düşünenler için önemli uyarılarda bulundu. Pandemi sonrası dönemde yatırım araçlarında yaşanan hareketlilikle birlikte gram altın 2023 yılında en çok kazandıran yatırım araçlarından biri oldu ve 3 bin TL seviyesini aştı. Gram altına olan talep artarken, Memiş'in değerlendirmeleri yatırımcılar için dikkat çekici oldu.

Memiş, "Ons nereye gram altın oraya." ifadesiyle gram altının ons altına bağlı olarak hareket ettiğini hatırlattı ve TL bazlı işlem yapmadıkları için bu piyasayı tavsiye etmediğini söyledi. Gram altında düşüşlerin kaçınılmaz olacağını belirten Memiş, dolar kurunun güçlü kalması nedeniyle gram altındaki düşüşlerin ons altındaki kadar agresif olmayacağını öngördü.

Sahte ve Kaçak Et Tehlikesi Büyüyor! Tarım Bakanlığı Hileli Ürünleri Açıkladı Sahte ve Kaçak Et Tehlikesi Büyüyor! Tarım Bakanlığı Hileli Ürünleri Açıkladı

Destek Seviyesi ve Fiyat Aralığı

Gram altının destek seviyesinin 3.080 TL olduğunu belirten Memiş, gram altının 3.000-3.500 TL aralığında bir trende oturmasını beklediğini dile getirdi. Ons ve gram altında kar satışlarının kaçınılmaz olduğuna da dikkat çekti.

Gram Altın Fiyatı (28 Ekim)

Gram altın haftaya 3 bin TL üzerinde başlarken, gün içinde 3.030 TL'ye kadar yükseldi. Öğle saatleri itibarıyla ise 3.013 TL seviyesinden işlem görüyor.