İslam Memiş'ten altına yatırım yapacaklara kritik uyarı İslam Memiş'ten altına yatırım yapacaklara kritik uyarı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde bir bebeğin hayatını kaybetmesi ve altı bebeğin entübe edilmesi üzerine gözaltına alınan beş sağlık çalışanının gözaltı süresi uzatıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, "tedbirsizlik ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme" suçlamasıyla ilk duruşmaya çıkan Ç.Ş, A.D, G.K.A, K.Y ve M.A'nın gözaltı sürelerinin üç gün daha uzatılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, ölen bebeğin otopsi raporunun talep edilmesi ve hastanedeki teknik incelemenin devam etmesi yönünde karar aldı.

Olay, hastanede tedavi gören 20 günlük Mihrimah Toymuradov’un yaşamını yitirmesi ve altı bebeğin sağlık durumunun kötüleşerek entübe edilmesiyle başladı. Aileler, hastane çalışanlarının bebeklere sıvı besin yerine tıbbi alkol verdiğini iddia ediyor ve Sağlık Bakanlığı ile hastane yönetimini suçluyor. Hastane önünde bekleyen ailelerin tepkileri sürerken, KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, entübe edilen altı bebeğin sağlık durumunun daha iyiye gittiğini açıkladı.

25 Ekim akşamı, Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde Mihrimah Toymuradov’un hayatını kaybetmesiyle birlikte altı bebek daha entübe edildi. Ailelerin iddiaları ve durumu protesto amacıyla hastaneye girmek istemesi, olayı yargıya taşıdı. KKTC Sağlık Bakanlığı, bebeğin ölümüyle ilgili süreci yargıya aktardığını duyururken, polis beş sağlık çalışanını gözaltına aldı.