ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini açıkladı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e desteğini duyurdu. Biden, yaptığı açıklamada, "Demokrat dostlarım, adaylığı kabul etmemeye ve görev sürem boyunca tüm enerjimle başkanlık görevlerime odaklanmaya karar verdim. 2020'de partinin adayı olarak ilk kararım Kamala Harris'i başkan yardımcım olarak seçmek oldu ve bu verdiğim en iyi karardı. Bugün Kamala'nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi ve onayımı sunuyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump'ı yenmenin zamanı geldi. Hadi yapalım şunu," dedi.

20 Üniversitede 71 Yeni Yapay Zeka Programı Açılıyor 20 Üniversitede 71 Yeni Yapay Zeka Programı Açılıyor

Biden'ın desteğini alan 59 yaşındaki Harris, ABD tarihinde bir partinin başkan adayı olarak yarışan ilk siyahi kadın olacak. Harris'in parti içinde rakip olup olmadığı henüz belli olmasa da birçok partili tarafından aday olarak görülüyordu.

Biden'ın adaylıktan çekildiğini açıklamasından dakikalar sonra ABD basınına konuşan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, "O, ülkemiz tarihindeki en kötü başkan. Ülkemiz tarihine açık ara en kötü başkan olarak geçecek. Başkan Yardımcısı Harris'i yenmek, Biden'ı yenmekten daha kolay olacak," dedi.

Biden, 1968'den bu yana Demokrat Başkan Lyndon Johnson'ın ardından yeniden seçilmek için seçim yarışına katılan ve adaylıktan çekilen ilk başkan oldu.