Bebek ölümleriyle ilgili skandal: SGK’dan para almak için bebekler öldürüldü

Skandal, özel hastanelerin SGK'dan 8 bin TL almak amacıyla yoğun bakımda yatan bazı yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olduğu iddialarıyla patlak verdi. Yenidoğan bebek çetesi olarak adlandırılan bu grup, 12 bebeğin ölümünden sorumlu tutuluyor. Olayla ilgili soruşturma genişletilirken, çetenin en dikkat çeken ismi Dr. Fırat Sarı oldu.

Konut satışları rekor için gün sayıyor! Faizler düşecek, satışlar artacak! Peki fiyatlar ne olacak? Konut satışları rekor için gün sayıyor! Faizler düşecek, satışlar artacak! Peki fiyatlar ne olacak?

Dr. Fırat Sarı kimdir, nereli?

Dr. Fırat Sarı, sosyal medya profilinde Trakya Üniversitesi'nde lisans ve yüksek lisans yaptığını belirtmiş ve İstanbul Esenyurt'taki Reyap Hastanesi'nde çocuk doktoru olarak görev yaptığı biliniyor. Ayrıca Sarı, Medisense Sağlık Hizmetleri şirketinin sahibi olarak da tanınıyor. Skandalın ortaya çıkmasından sonra kamuoyunda merakla takip edilen bu ismin, örgüt lideri olarak yargılanacağı iddia ediliyor.

Fırat Sarı tutuklandı mı?

Yenidoğan bebek çetesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, örgüt lideri olarak adı geçen Dr. Fırat Sarı hakkında ciddi suçlamalar bulunuyor. İddianamede, Sarı ve örgüt yöneticisi İlker Gönen için 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Olayla ilişkilendirilen 19 özel hastane ise kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi. Skandalla bağlantılı hastanelerin kimlikleri ise ilerleyen süreçte netleşecek.