Saxo Bank'ın Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, Aralık aylarında altın fiyatlarının güçlü performans gösterdiğine işaret etti. Hansen, altın fiyatlarının bu yıl 2 bin dolarlık direnç seviyesini test edeceğini ve bunun yılsonu kapanışlarını etkileyebileceğini belirtti. Ayrıca, Hansen, Federal Rezerv'in (Fed) faiz politikalarının altın fiyatlarını destekleyeceğini öne sürdü.

Bakan Işıkhan'dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama: Refah artışı sürecek Bakan Işıkhan'dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama: Refah artışı sürecek

SocGen'in Altın Tahminleri

Fransa merkezli SocGen ise, altın fiyatlarının 2024'te daha da artacağını dile getirdi. Kuruluş, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve jeopolitik istikrarsızlıkların altın fiyatları üzerinde yükseltici bir etki yapacağını belirtirken, SocGen, 2024'ün ikinci çeyreğinde altının ons başına 2200 dolara ulaşabileceğini belirtti.

ANZ'den Değerli Metal Raporu

ANZ Bank, yayınladığı The Vault raporunda, merkez bankası alımları ve jeopolitik gerilimlerin altın fiyatlarını artıracağını belirtti. Banka, 2024 için altın talebi tahminlerini önemli ölçüde yükseltmiş oldu.

Gram Altın Ne Olacak?

Yapılan tahminlere göre, eğer ons altın 2200 doları bulursa, Türkiye'de gram altın fiyatlarının önemli ölçüde artması bekleniyor. Merkez Bankası'nın yıl sonu ve gelecek seneki dolar kuru tahminleri göz önünde bulundurulduğunda, gram altın fiyatlarının 2250 TL'nin üzerine çıkabileceği öngörülüyor.