ABD merkezli Goldman Sachs'ın eski başekonomisti Robin Brook, doların seçim sonrası 9 TL birden düşerek 21 TL seviyelerine gerileyeceğini iddia etti. 

KKM Kararının Etkileri ve Kurda Son Durum

Aralık 2021'de yaşanan kur krizinin Kur Korumalı Mevduat (KKM) kararıyla çözüldüğü ve dolar kurunun 18 liradan 11 liraya kadar gerilediği biliniyor. Ancak bu düşüşün ardından dolar kuru, kesintisiz bir yükselişe geçerek 31 lira sınırına kadar ulaştı. Şu anki verilere göre dolar 30.74 TL seviyesinden işlem görüyor.

Seçim Sonrası Ekonomik Beklentiler

Geçtiğimiz sene gerçekleşen genel seçimler öncesinde 19 lira seviyelerinde seyreden dolar kuru, seçimlerin ardından hızla yükselerek 24 liraya ve ardından 30 liraya kadar çıktı. Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek'in getirilmesi ve ekonomide sıkılaşma politikalarının başlaması, dolar kurunda yeni beklentilerin oluşmasına neden oldu.

Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar" Bakan Tekin'den Fransız Okulları Haberine Sert Tepki: "Ahlaksızlar"

Dolar Kuru İçin Yeni Tahminler

Brook, ekonomi yönetiminin dolar kuru hakkında yeni planlar hazırladığını ve Türk Lirası'nın adil değerinin 21 lira olduğunu belirtti. Seçim sonrası doların serbest bırakılacağını ve kısa sürede bir miktar daha yükseleceğini öngören Brook, daha sonra doların sert bir düşüş yaşayarak adil değerine ulaşacağını ifade etti.