Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenilir bir şekilde hazırlanmasına yönelik reform niteliğindeki hizmetin çalışmalarını tamamladı. Kısa süre içinde devreye alınması beklenen hizmet, kiracılar ve ev sahipleri için büyük kolaylık sağlayacak.

İslam Memiş'ten altına yatırım yapacaklara kritik uyarı İslam Memiş'ten altına yatırım yapacaklara kritik uyarı

Hizmetin sunulmasına yönelik hazırlıkların tamamlandığını duyuran Bakanlık, e-Devlet Kapısı üzerinden "Kira Sözleşmesi İşlemleri" başlığıyla sunulacak bu hizmetin iki aşamalı olarak hayata geçirileceğini belirtti. İlk aşamada, taşınmaz sahibi gerçek kişiler e-Devlet üzerinden hazırlayacakları sözleşmeyi, kiracıların da onaylaması için sunacak.

Yıl sonuna kadar devreye alınması planlanan ikinci aşamada ise emlak danışmanları ve yetkilendirilmiş kişiler, kira sözleşmelerini hazırlayarak taşınmaz sahibi ve kiracının onayına sunabilecek. Sözleşmeler, zaman damgalı "barkodlu belge" olarak oluşturulacak ve belge doğrulama işlemi yapılabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni hizmetin tüm kesimler için fayda sağlayacağını belirterek, "Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı'yla kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilecek. Uygulama, vatandaşların güvenilir bir devlet platformunda sözleşme oluşturmasına fırsat tanıyacak" dedi. Ayrıca, Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası'nın oluşturulması için veri sağlanacağını da sözlerine ekledi.