Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmenler için geliştirdiği MEB Ajanda uygulaması, önemli bir güncellemeye giderek Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile entegrasyon sağladı. Bu yenilik, öğretmenlerin iş ve işlemlerini daha organize bir şekilde yürütmelerine olanak tanırken, sınav görevlerinin bildirimlerini de anında iletebiliyor.

Güncelleme ile Gelen Yenilikler

Yeni dönemde, öğretmenler MEB Ajanda uygulaması üzerinden doğrudan EBYS sistemine erişim sağlayabilecekler. Geçtiğimiz yıl yapılan düzenleme ile DYS (Doküman Yönetim Sistemi) yerine EBYS platformuna geçiş yapılmıştı. Bu güncelleme, öğretmenlerin EBYS sistemine kolayca erişimini sağlamayı hedefliyor.

Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler, uygulamayı mobil cihazlarından güncelleyerek yeni özelliklere ulaşabilecek. Ücretli öğretmenler ise MEB tarafından sağlanan online link üzerinden e-devlet girişi yaparak EBYS sistemine erişim sağlayabilecekler.

Nasıl Erişilir?

Eski DYS sistemi yerine EBYS'ye erişim sağlamak isteyen öğretmenlerin uygulamalarını güncellemeleri gerekecek. Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler mobil uygulama aracılığıyla erişim sağlayabilirken, ücretli öğretmenler MEB'in paylaştığı online link aracılığıyla e-devlet üzerinden sisteme giriş yapabilirler.

Bakan Tunç'tan 'Narin Güran' açıklaması: 267 kişinin ifadesi alındı Bakan Tunç'tan 'Narin Güran' açıklaması: 267 kişinin ifadesi alındı

Bu güncelleme ile birlikte öğretmenler, MEB Ajanda uygulaması üzerinden daha verimli bir şekilde işlerini yürütebilecek ve gerekli bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilecekler.