Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş'ta Azerbaycan hükümetinin desteğiyle yapılan Haydar Aliyev İlkokulu'nun açılışında, yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne dikkat çekerek, gençlerin meslek sahibi olmaları gerektiğini vurguladı.

Tekin, "Ana felsefemiz, her çocuğumuzun, her gencimizin mutlaka bir mesleği olmalı. Çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanmaları için önemli adımlar attık. Eğitimde beceri odaklı bir modelle ilerliyoruz. Müfredatımızı sadeleştirerek, çocuklarımızı daha iyi yetiştirmeyi amaçlıyoruz," dedi.

İşçilerin kıdem tazminatı ödenmedi, Başkanının makam odasındaki eşyalar haczedildi İşçilerin kıdem tazminatı ödenmedi, Başkanının makam odasındaki eşyalar haczedildi

Bakan Tekin, aynı zamanda velilere de sorumluluk çağrısında bulundu: "Ebeveynler olarak öğretmenlerin yükünü hafifletmeli, çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamalıyız."

Deprem bölgelerine özel bir ilgi gösterdiklerini belirten Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bu bölgelerde eğitim yatırımlarını hızlandırdıklarını ifade etti. "Depremden etkilenen illerde okul ve derslik sayısını eski seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz," dedi.

Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev de açılış töreninde, Azerbaycan'ın deprem bölgesine yaptığı yardımları hatırlattı. Emrullayev, iki ülke arasındaki kardeşliğin, eğitimde de sürdüğünü belirterek, "Karabağ'da ve Şuşa'da okullarımız açılıyor, bu birliktelik Türk dünyasının daha da güçlenmesine katkı sağlayacak," dedi.

TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur ise deprem bölgesinde yapılan konut inşaatları hakkında bilgi verdi. Sungur, "204 bin konut inşaatı başladı, 76 bin konut teslim edildi, yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek," diye konuştu.

Törene birçok siyasi ve yerel yetkilinin katıldığı etkinlikte, Bakan Tekin, öğretmenlerle buluşarak öğrencilere hediyeler takdim etti.