Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul kademelerinde Türkçe, lise kademesinde ise Türk Dili ve Edebiyatı derslerine özel önem verdiklerini açıkladı.

Özgür Özel Ak Partililere 'geri zekalı' diyen Dilruba adına herkesten özür diledi Özgür Özel Ak Partililere 'geri zekalı' diyen Dilruba adına herkesten özür diledi

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında Türkçe dersinin geçme notu 70 puana çıkarılmıştı. Bakanlık, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinin performans notlarının belirli kriterlere göre hesaplanacağını duyurdu.

Bu kriterlere göre, her dönem 2, yıl boyunca toplamda ise 4 eser okunacak ve bir eleştirel film analizi yapılacak. Eser ve film seçimleri, öğretim programında yer alan ölçütler dikkate alınarak, telefi hakları ve kişisel verilerin korunması ilkelerine uyularak, zümre öğretmenleri tarafından yapılacak.

Öğrenciler, Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretim programının ekindeki Eleştirel Okuma, Dinleme/İzleme Formu kullanarak okudukları ve izledikleri eserleri değerlendirecekler. Öğretmenler, bu değerlendirmeler doğrultusunda öğrencilerin performans notlarını belirleyecek.