Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'Bilinçle İlerleme Zamanı' Kortejine Destek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den 'Bilinçle İlerleme Zamanı' Kortejine Destek

Meta, Narin Güran cinayeti soruşturmasında amca Salim Güran'ın sildiği WhatsApp mesajlarının geri getirilemeyeceğini açıkladı. Meta’nın İletişim Direktörü Joshua Breckman, WhatsApp mesajlarının depolanmadığını ve dolayısıyla silinen mesajlara erişimin mümkün olmadığını belirtti. Breckman, "WhatsApp, kişisel konuşmaların bir kopyasını yedeklemediği için, sahip olmadığımız bir şeyi sağlamayı reddetmemiz söz konusu olamaz" dedi.

Meta, mesaj içeriklerine erişemediklerini ve silinen mesajların polis veya diğer kişiler tarafından da geri getirilemeyeceğini vurguladı. Şirket, uçtan uca şifreleme özelliği nedeniyle mesajların yedeklenmesi durumunda bile geri yüklenmesinin mümkün olmadığını, Google Drive veya iCloud gibi üçüncü taraf hizmetler aracılığıyla yedeklenen mesajların da geri getirilemeyeceğini belirtti.

Meta, soruşturmalarda adli makamlarla bazı kullanıcı bilgilerini paylaşabildiğini ancak bu bilgilerin sadece kullanıcı adı, abonelik tarihi, son görülme tarihi gibi verilerle sınırlı olduğunu ifade etti. Çocuk istismarı ve acil durumlar dışında bilgi taleplerinde ise kullanıcıları bilgilendirdiklerini ekledi.