Öğretmenlerin eğitim öğretim yılı başlamadan önce çeşitli ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için belirlendi. Bu ödenek, öğretmenlerin kırtasiye malzemeleri ve gerekli ekipmanlarını temin etmeleri için büyük önem taşıyor.

Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği Miktarı ve Yatış Tarihi

2024-2025 eğitim öğretim yılı için öğretmenlere verilecek eğitim öğretime hazırlık ödeneği 4.085 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu ücret, ekim ayında okul yönetimleri tarafından öğretmenlerin hesaplarına yatırılacaktır. Eylül ayının son haftası ile Ekim ayının ilk haftası arasında hesaplara geçmesi beklenen ödenek, öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılına hazırlık sürecinde önemli bir destek sağlayacaktır.

Erdoğan, AK Parti’ye Katılan Vekil ve Belediye Başkanlarına Rozet Taktı Erdoğan, AK Parti’ye Katılan Vekil ve Belediye Başkanlarına Rozet Taktı

Gelecek Yıl Zam Beklentisi

Eğitim öğretime hazırlık ödeneği için öngörülecek olan zamlar, toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenecektir. Bu nedenle, önümüzdeki yıl ödeneğin tekrar zamlanması beklenmektedir.