Yetkili sendika ile hükümet arasında yapılan 7. Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda, öğretmenlere verilecek eğitim öğretim ödeneği belirlenmiş oldu. Eylül ayında öğretmenlerin hesaplarına yatacak bu ödenekte, uygulanacak zam ile birlikte artış sağlanacak.

Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğine Kaç TL Zam Gelecek?

Her yıl Eylül ayında öğretmenlere ödenen eğitim öğretim ödeneği, bu yıl zamlı olarak hesaplara yatacak. Eğitim öğretim yılının başında, öğretmenlerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere verilen bu ödenek, 4.500 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında olacak. Ocak ayı itibariyle memur aylık katsayısı 0,760871 olarak belirlendi.

Temmuz ayında maaş artışının %20 oranında gerçekleşmesi bekleniyor. Bu hesaplama ile Eylül ayında öğretmenlere 4.108 lira eğitim öğretime hazırlık ödeneği ödenecek.

En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi En yüksek promosyon veren bankalar belli oldu: Emekli maaşlarındaki artış bankaları hareketlendirdi

Enflasyon Farkı Etkisi

2024 yılı Eylül ayında ödenecek bu ücretler, enflasyon farkının %15'in üzerinde gerçekleşmesi durumunda daha da artacak. Bu durumda, öğretmenlere ödenecek eğitim öğretime hazırlık ödeneği miktarı, belirtilen tutardan daha fazla olacak.