Mahfi Eğilmez, son zamanlarda sosyal medyada dolandırıcılar tarafından hedef alınan ünlü ekonomistlerden biri olarak canlı yayında isyan etti. Eğilmez, bu dolandırıcıların, ünlü isimlerin adlarını kullanarak hisse senedi pazarlamak için sahte görseller hazırladığını ve takipçilerini bu yolla dolandırdığını belirtti.

Eğilmez, katıldığı yayında, sosyal medyada kendi adıyla sahte hesapların reklamlarının döndüğünü, bunların tamamen dolandırıcılık amaçlı olduğunu ve kendisiyle hiçbir bağlantısının bulunmadığını vurguladı.

Dolandırıcıların yöntemlerini anlatan Eğilmez, “Bu hesapları görenler, sponsorlu reklamların sahte olduğunu anlamalı. Dolandırıcılar, WhatsApp ve Telegram grupları kurarak belli hisseleri öneriyor. İnsanlar benim tavsiyemle alım yaptıklarını sanıp kayba uğrayabiliyorlar. Bu durum yalnızca benim başıma gelmiyor; Özgür Demirtaş, Emre Alkin, Tuncay Turşucu ve Işık Ökte gibi birçok tanınmış isim de benzer sorunlarla karşılaşıyor” dedi. 

Naci Görür'den Kritik Deprem Uyarı! 'Yanlış Yolda İlerliyoruz' Dedi Naci Görür'den Kritik Deprem Uyarı! 'Yanlış Yolda İlerliyoruz' Dedi

Siber suçlara da şikayette bulunduğunu belirten Eğilmez, yurt dışında Brad Pitt’in dolandırıldığı bir olayı örnek göstererek, “İspanya'da iki kadın, Brad Pitt ile konuştuğunu düşünerek 325 bin euro kaybetmiş. Ben de diyorum ki, Brad Pitt’e bunu yapan bize neler yapar, dikkatli olmalıyız” şeklinde esprili bir değerlendirme yaptı.