Sivas'ta, otobüs durağında bekleyen 17 yaşındaki Buğra Türkseven, içmek istediği elektronik sigaranın patlaması sonucu ciddi şekilde yaralandı. Olay, Küçükminare Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi.

Genç, Karşıyaka Mahallesi'ndeki evine gitmek için otobüs beklerken, yanında bulunan elektronik sigarayı ağzına götürdü. Ancak, sigara patlayarak Türkseven’in yüzünde ve vücudunda ciddi yanıklara neden oldu. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle yangın söndürüldü ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Türkseven'in tedavisi devam ediyor.

Numune Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Gündüz Akgöl, Türkseven’in yüzünde 1. derece, her iki elinde ise 2. derece yanıklar bulunduğunu ve acil serviste ilk müdahalenin ardından yanık ünitesinde tedavi edildiğini belirtti. Durumunun stabil olduğunu, tedavisinin ise devam ettiğini ifade etti.

Dr. Akgöl, elektronik sigaraların içerdiği kimyasal maddelerin uzun vadede ne tür sağlık sorunlarına yol açabileceğinin henüz bilinmediğini vurguladı. Ayrıca, elektronik sigaraların pil ısınmasından dolayı patlayabileceğine ve bu tür durumların ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı Türkiye'den O Devlete 1,6 Milyar Dolarlık Yatırım! Devlet Başkanı Açıkladı

Buğra Türkseven, olay anında elektronik sigaranın ağzına götürdüğü sırada patladığını ve bu durumun vücudunda derin yanıklara yol açtığını ifade etti. Elektronik sigaraların kullanımını kesinlikle tavsiye etmediğini belirtti.

Türkseven’in babaanne Semiha Türkseven ise olayın daha kötü sonuçlara yol açabileceğini vurgulayarak, elektronik sigaraların yasaklanmasını ve toplatılmasını talep etti.