Haziran ayında emekli aylıkları Kurban Bayramı nedeniyle erken tarihe çekilerek, 3 bin liralık ikramiye eklemesiyle birlikte hesaplara yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yürüttüğü çalışmalar tamamlandı ve emekli maaşlarının bayramdan önce ödenmesine karar verildi.

Erken Maaş ve İkramiye

Milyonlarca emekli, Haziran ayında maaşlarıyla birlikte 3 bin liralık bayram ikramiyesi de alacak. Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’da başlaması sebebiyle emekliler, maaşların erken yatmasını talep ediyordu. Bu talepler doğrultusunda, normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında yatırılacak maaş ödemeleri, bir defaya mahsus olmak üzere öne alınacak.

Ödeme Takvimi Belirlendi

16 milyondan fazla emeklinin maaş ve ikramiyelerini bayram öncesinde alabilmesi için yetkililer ödeme takvimini belirledi. Emeklilere 2018 yılından itibaren yılda iki kez ödenen bayram ikramiyeleri, bu yıl Haziran ayının ilk haftalarında maaşlarla birlikte yatacak. Ödemelerin bankacılık sisteminde herhangi bir aksama yaşanmaması için emeklilerin statülerine göre tarihlere dağıtılacağı açıklandı.

Ödeme Tarihleri ve Sırası

Ödeme takvimine göre, emekliler maaş ve ikramiyelerini 10-14 Haziran tarihleri arasında alacak. İlk ödemelerin SSK emeklilerine, ardından Bağ-Kur emeklilerine ve son olarak Emekli Sandığı mensuplarına yapılması planlanıyor. Bu düzenlemeyle emekliler, Kurban Bayramı öncesinde maaşlarını ve ikramiyelerini alarak kurban ibadetlerini yerine getirebilecekler.

YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı YKS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

Emekliler İçin Önemli Bir Adım

Bu karar, emekli maaşlarının düşük olması nedeniyle kurban kesme konusunda zorluk yaşayan emekliler için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Erken yatacak maaşlar ve ikramiye, emeklilerin bayram öncesinde maddi rahatlık yaşamalarına katkı sağlayacak.