Zamlı memur maaşlarının açıklanmasının ardından emekliler, emekli maaşlarına ilişkin düzenlemeyi merakla bekliyor. Kanun teklifine bir ekleme yapılmazsa, emekli maaşlarındaki zammın sonbahara kadar ertelendiği tahmin ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri, aylıklarında %19.77'lik bir artış bekliyor.

Memurların aldığı %17.55'lik zamın yanı sıra sabit miktarda 8,077 lira zam alacakları bildirildi. Böylece, en düşük memur maaşı 22,017 liraya yükselecek. Memur maaşlarındaki zamın açıklanmasının ardından, emeklilere yönelik düzenleme merakla bekleniyor.

Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifi, memur maaşlarındaki zamı içeriyordu, ancak emekli maaşlarına ilişkin düzenleme yer almadı.

NTV'nin haberine göre, yarın başlayacak olan komisyon görüşmelerine, emeklilere yönelik zam düzenlemesi eklenebilir. Ancak, elde edilen bilgilere göre, emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme sonbahar döneminde yapılacak.

Sonbahar aylarında yapılacak çalışmalar, emeklilere kademeli bir artış sağlanacağı yönünde bilgiler içeriyor. Eğer bu yasama dönemi içinde yeni bir adım atılmazsa, en erken düzenlemenin Ekim ayı ortasında gerçekleşebileceği belirtiliyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılda iki kez zam almaktadır. Emekli maaşlarındaki artış, 6 aylık enflasyon oranına bağlı olarak belirlenmektedir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yılın ilk 6 ayında enflasyon %19.77 olarak gerçekleşti.

Eğer farklı bir düzenleme yapılmazsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları %19.77 oranında artacak. Şu anki duruma göre, memur emeklileri yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı kaynaklı olarak %17.55 zam alacak.

Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi

En düşük memur emekli aylığı ne kadar olacak?


Yüzde 17.55'lik artış sonrası en düşük memur emekli aylığı 7 bin 901 liradan 9 bin 288 liraya yükselecek.
En düşük emekli maaşı nisan ayında yapılan düzenlemeyle 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkarılmıştı.
 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi