Güncel

Emekli maaşlarına düzenleme için tarih netleşiyor!

Emeklilerin gözü kulağı, Meclis'te yaşanacak gelişmelerde. Uzun süredir gündemde olan ve merakla beklenen emekli maaşlarına yönelik yeni düzenlemelerin ne zaman ele alınacağına dair kulis bilgileri gelmeye başladı.

Abone Ol

Beklentilerin yoğunlaştığı bu dönemde, kulislerde dillendirilen bilgilere göre, emekli maaşlarına yönelik düzenlemelerin Ekim ayında Meclis'e geleceği konuşuluyor. Bu bilgiler, milyonlarca emekli için umut ışığı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yeniden Değerlendirme' Mesajı

Yakın zamanda yapılan bir açıklamayla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayını işaret ederek "Yeniden değerlendirme yapacağız" ifadesini kullandı. Bu açıklama, halk tarafından 'seyyanen zam' olarak yorumlandı ve birçok emeklinin yüzünü güldürdü.

10 Bin TL'lik Emekli Maaşı Talebi

Emekli maaşlarının en düşük sınırının ne olacağı konusu da oldukça popüler. Show Haber'in raporuna göre, yüzde 25'lik son zammın kök maaş üzerinden yapılması, birçok emeklinin maaşında değişikliğe yol açmadı. Ancak, kamuoyunda son zamanlarda en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması yönünde büyük bir beklenti oluşmuş durumda.

Daha Fazla Prim, Daha Yüksek Maaş!

Emekli vatandaşlar, seyyanen zamın yanı sıra, daha fazla prim ödeyen bireylerin daha yüksek maaş almasını da talep ediyor. Bu talep, emeklilikte adil bir dağılımın sağlanmasına yönelik büyük bir adım olabilir.