Güncel

Emekli Maaşlarında Büyük Tehlike! Uzmanlar Uyarıyor...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarının geleceğine dair önemli uyarılarda bulunarak, yüksek enflasyonun emekli maaşlarına etkisini açıkladı. Erdursun'un verdiği bilgilere göre, emekli maaşlarında yaşanabilecek tehlikeler gündemde. İşte detaylar...

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşlarının geleceğine dair önemli uyarılarda bulunarak, yüksek enflasyonun emekli maaşlarına etkisini açıkladı. Erdursun'un verdiği bilgilere göre, emekli maaşlarında yaşanabilecek tehlikeler gündemde.

Ülkede yükselen enflasyonun etkisi altında kalan emeklilere geçtiğimiz Temmuz ayında yüzde 25'lik bir zam uygulanmıştı. Ancak bu zam, enflasyonun hızla artması nedeniyle emekli aylıklarını koruyamadı.

Özellikle Mart ayında yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak artan enflasyon, bu zamın etkisini hızla sildi ve emekli aylıkları hala zam almadı.

Erdursun, emeklilerin aldıkları zamın enflasyonun gerisinde kaldığını ve bu nedenle emekli aylıklarının gerçek değerini koruyamadığını belirtti. Bu durum, emekli maaşlarının alım gücünün giderek azalmasına neden oluyor.

Milli Gazete'ye konuşan Erdursun, "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine de dikkat çekti.

Erdursun, emekli aylıklarında iyileştirme yapılması gerektiğini ve enflasyon farkı verilmeden önce kök aylıklara düzenleme yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Bu düzenlemelerin yapılması halinde, en düşük emekli aylıklarının daha yaşanabilir seviyelere çıkarılabileceğini vurguladı.

Ancak Erdursun'a göre, sadece enflasyon farkı verilirse sorun çözülemez. Kök aylıkların iyileştirilmesi gerektiğini ve ekim ayında tüm emekli kök aylıklarına 8.077 TL'lik bir seyyanen düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.