Güncel

Emekli zammında yeni gelişme! En düşük maaş 10 bini geçiyor...

Sosyal güvenlik sistemi içerisindeki milyonlarca emekli, maaşlarına gelecek zammı yakından takip ediyor. Sadece birkaç ay önce, Temmuz ayında yüzde 25 zam oranıyla maaşlarına seyyanen bir artış gören emekliler şimdi de ekstra bir iyileştirme bekliyor.

Abone Ol

Emekli maaşlarına gelecek zamla ilgili bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde yeni tekliflerin masada olacağını duyurdu. Bakan Işıkhan, "Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Tüm imkanlarımızı kullanarak emeklilerimizin haklarını korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız." şeklinde konuştu. 

Bakan Işıkhan’ın vurguladığı gibi, emeklilere yönelik adımlar, Cumhurbaşkanı'nın talimatları doğrultusunda atılıyor. Bakan, emeklilerin yanı sıra tüm vatandaşların taleplerine kayıtsız kalmadıklarını belirtirken, gereken tüm adımların atılacağının garantisini verdi.

Ne Zaman Açıklanacak?

Emekli maaşlarında yapılacak olan bu ek zam ve iyileştirmelerin önümüzdeki hafta netleşmesi bekleniyor. Emekliler ve yakınları, bu tarihi yakından takip ederek son gelişmelerden haberdar olmayı bekliyorlar.

Yüzde 25’lik son zamdan sonra emeklilere ekstra olarak ne kadar bir artış yapılacağı, ne zaman ve nasıl bir programla uygulanacağı gibi detaylar belli olduğunda sitemizden ulaşabilirsiniz.