Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilere yönelik yeni çalışmalarını açıkladı. Bakan Işıkhan, emeklilerin kamu tesislerinden yüzde 15 indirim ile faydalanabileceğini ve KYK bünyesindeki yurtların yaz aylarında emekliler için ücretsiz kullanıma açılacağını duyurdu.

"Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında konuşan Bakan Işıkhan, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. İlgili bakanlıklar ve çeşitli paydaşların desteğiyle birçok yeni uygulama hayata geçirilecek.

Emekliler için getirilen yeni uygulamalar:

Emekliler için Özel İnternet Sitesi: "Emekliler.gov.tr" üzerinden emekliler için yapılan çalışmalar ve faaliyetler paylaşılacak.

KYK Yurtları: Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlar yaz aylarında 1 aylık süreyle emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisleri: Gençlik ve Spor Bakanlığına ait tesisler ücretsiz olarak tüm emeklilere açılacak.

Kamuya Ait Misafirhaneler ve Sosyal Tesisler: Emekliler, tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek.

PTTcell ve PTT Kargo İndirimleri: PTTcell tarafından emeklilere özel paketler oluşturulacak ve PTT Kargo'da indirimler sağlanacak.

Demiryolu İndirimi: TCDD ana hat trenlerinde emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacak.

Emekli Kartlarıyla İndirimler: TROY ile yapılan protokoller kapsamında emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen limit dahilinde giyim mağazalarında indirimler sunulacak.

Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Diğer İndirimler: Haberleşme, ulaşım, zincir marketler ve online pazar yerlerinde de emeklilere yönelik çeşitli indirim anlaşmaları yapılacak.